Julkaistu ainoastaan pdf-muodossa

Rakkaudesta lajiin - Kapearakkolevä

Haldín Michael
Metsähallitus , Vantaa , 2013

Ulkoasu: 4 s.

Kieli: suomi

Tiivistelmä:

Rakkaudesta lajiin -aineisto esittelee Suomen uhanalaisten lajien kirjoa meren pohjalta tunturien huipulle. Se tekee tutuksi myös Suomen arvokkaimman luonnon ”tohtoreiden” työsarkaa esittelemällä Metsähallituksen luontopalvelujen lajiasiantuntijoita. Se paljastaa, mikä innostaa suojelubiologia tarpomaan harvinaisten neidonkenkien jalanjäljillä ja millaista elämää viettää raakkujen asiantuntija.

Elokuu 2013: kapearakkolevä
Jos haluat tavata Michael Haldínin jään sulamisen jälkeen, kannattaa etsiä jostain Merenkurkun kivisestä saaristosta ja sen pinnan altakin. Vaikka miehen ensimmäisestä maastotutkimuskaudesta on kulunut tasan 30 vuotta, into Itämeren tutkimiseen ja suojelemiseen ei ole laantunut, päinvastoin. Pitkään uraan mahtuu paljon saaristoluontoon liittyvää, linnuston pesimäpaikkavalinnasta vedenalaisen kasvillisuuden kartoittamiseen lentokoneesta ammutuilla lasersäteillä. Michaelin työpisteessä kehitteillä oleva uusi videojärjestelmä nojaa vedenalaista sähköskootteria vastaan, ja työpöydällä seisoo kameralla varustettu pienoishelikopteri. ”Näillä laitteilla pyrimme tehostamaan juuri pikkuhaurun ja rakkolevän kartoituksia”, kertoo Pelle Pelotonta pienenä ihaillut meribiologi innostuneena.

Video:
Michael Haldín avaa silmämme pikkuhaurun valtakunnan kauneudelle ja tavoille tutkia merenpohjaa. Pintaa syvemmällä on vielä paljon sellaista, josta emme tiedä tarpeeksi! (youtube.com)

Päivitetty 24.03.2017