Käytämme evästeitä (cookies) käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja käyttötilastojen keräämiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää.

x
Siirry suoraan sisältöön

Retkiruokaopas - Tietoa ja vinkkejä retkiruoasta ja ruokailusta retkiolosuhteissa


Tekijä: Ahlman, maa- ja metsätalousministeriö, Suomen Partiolaiset, Metsähallitus

Julkaisija: Ahlman & Metsähallitus , Tampere & Vantaa , 2022


Ulkoasu: 32 s.


Kieli: suomi

Muut kieliversiot: svenska


ISBN: 978-952-94-6577-4 (pdf)

Tiivistelmä:

Luonto on meille suomalaisille rikkaus ja osa kansallista identiteettiämme. Ympäröivä luonto luo myös ainutlaatuiset puitteet siellä liikkumiseen ja retkeilyyn. Hyvä, maukas ja ravitseva ruoka on osa retkeilijän hyvinvointia.

Tähän oppaaseen on koottu keskeistä tietoa retkiruoasta ja ruokailusta retkiolosuhteissa. Oppaassa retkiruokailua on tarkasteltu kestävyyden ja muiden vaikutusten kautta, ja syvennetty tietoutta ravitsemukseen liittyen. Tärkeä osa opasta ovat myös vinkit ja reseptit erityyppisistä juomista ja ruoista eri retkeilytilanteisiin.

Lisätietoja:

Julkaistu alunperin vuonna 2018. Muokattu saavutettavaksi vuonna 2022.

Lue lisää:

Retkiruoka (luontoon.fi)

Päivitetty 12.12.2022

Sähköinen julkaisu:

Retkiruokaopas (3.9 MB, pdf)