Geavahat diehtočoahkuid geavaheaddjivásáhusa buorideapmin ja geavahanstatistihka čoaggimii. Joatkimiin siidduid geavaheami dohkkehat diehtočoahkuid geavaheami. Loga lasi.

x
Sirdás njuolga sisdollui
Ođđa almmustahttin

Retkikaveri-villapaita


Dahkki(t): Kostet Jenna

Almmustuhtti: Metsähallitus , Vantaa , 2023


Siidolohku: 17 s.


Giella: suomi


Čoahkkáigeassu:

Suomen luonnon päivää juhlitaan lauantaina 26.8.2023. Tätä juhlistaaksemme julkaisemme Metsähallituksen Retkikaveri-villapaidan neuleohjeen.

Jenna Kostetin suunnittelemassa kaarrokeneuleessa on yhdistelty havupuun oksia muistuttavaa kasviteemaa ja graafisia, Metsähallituksen logoa jäljitteleviä kuvioita. Ohjeen vaikeustaso on helppo ja se soveltuu ensimmäisestä villapaidasta haaveilevalle neulojalle. Ohjekokonaisuuteen sisältyy lasten ja aikuisten kokoja sekä vinkit villapaitamallin muokkaamiseksi villatakiksi.

Metsähallituksen henkilöstö on ollut mukana neulesuunnittelussa alusta saakka: intrassa äänestettiin toteutukseen etenevä neulemalli kolmen luonnoskuvan perusteella keväällä 2023. Henkilöstön testineulojat ovat testanneet ja kehitelleet neuletta, myös nimi on päätetty henkilöstön ehdotusten pohjalta. Testineulojien tekemiin neuleisiin pääsee tutustumaan loppuvuoden ajan luontokeskuksissa ympäri Suomen.

Beaivádahtton 25.8.2023

Elektrovnnalaš almmustahttin:

Retkikaveri-villapaita (6.2 MB, pdf)