Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x
Gå direkt till innehållet
Upplagan har utgått

Esiselvitys Oulangan-Paanajärven alueen soveltuvuudesta UNESCO:n maailmanperintökohteeksi


Författare: Oikarinen Krista, Hovi Matti, Lindeman Susanna, Siikamäki Pirkko, Tervonen Päivi

Utgivare: Metsähallitus , Vantaa , 2016


Sidantal: 83 s.


Språk: suomi


Sammandrag:

Tämä on selvitys Koutajoen vesistöalueella sijaitsevien Oulangan ja Paanajärven kansallispuistojen ja niiden lähialueiden soveltuvuudesta UNESCO:n maailmanperintökohteeksi. Esiselvityksen perusteella potentiaalisimmat luonnonarvot liittyvät geologisiin, ekologisiin ja biologisiin prosesseihin ja luonnon monimuotoisuuteen. Lupaavimmat kulttuuriarvot liittyvät perinteisiin, uskomuksiin, tapahtumiin tai kirjallisuuteen ja taiteeseen perustuviin arvoihin sekä kulttuurin ja luonnon vuorovaikutukseen. Oulangan-Paanajärven alueen voidaan katsoa sisältävän niin monipuolisia ja merkittäviä luontoja kulttuuriarvoja, että jatkoselvitykselle on selkeä tarve.

Esiselvityksen tuloksena on kuvaus maailmanperintöluetteloon hakemisprosessista, alustava arvio Oulangan-Paanajärven alueen mahdollisuuksista tulla hyväksytyksi, luettelo puuttuvista tiedoista ja niiden täydennystarpeista, hakuprosessin keskeisistä toimijoista, aikataulusta sekä tarvittavista voimavaroista.

Uppdaterad 4.1.2018