Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x
Gå direkt till innehållet

Minitaimet elinvoimaisia ensimmäisen vuoden jälkeen


Författare: Kumpare Teuvo, Vuollet Esa

Utgivare: Metsähallitus , Vantaa , 1995

3/1995


Sidantal: 3 s.


Språk: suomi


ISSN-L: 0785-5311

Sammandrag:

Minitaimet on tarkoitettu käytettäväksi uudistamisessa kylvön sijaan alueilla, missä harvojen siemenvuosien vuoksi on puutetta männyn metsäkylvösiemenistä. Uudistettaessa tällaiset alueet minitaimilla viljelykustannukset ovat noin 400 mk/ha pienemmät kuin käytettäessä Ps 408-taimia (Kehittämisyksikön tiedote 3/1994). Säästöt syntyvät pääasiassa minitaimien taimitarhakasvatuksessa. Minitaimia kasvatetaan taimitarhalla vain noin kolme kuukautta ennen kuin ne istutetaan maastoon. Minitaimi on kooltaan selvästi pienempi kuin Metsähallituksessa yleisesti käytetty Ps 408-taimi. Minitaimen kenno on halkaisijaltaan 23 mm ja sen korkeus on 50 mm.

Sekä minitaimien, että Ps 408-taimien ensimmäinen vuosi maastossa sujuin hyvin. Terveiksi ja elinvoimaisiksi luokiteltiin minitaimista 92 % ja Ps 408-taimista 90 %. Ensimmäisen kasvukauden keskimääräinen pituuskasvu minitaimilla oli Kemijärvellä 2,2 cm ja Sodankylässä 2,1 cm. Vastaavasti Ps 408-taimien pituuskasvu oli Kemijärvellä 2,8 cm ja Sodankylässä 2,2 cm. Yhden kasvukauden jälkeen ei vielä voida tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä minitaimen istutuksen onnistumisesta. Tulokset ovat kuitenkin lupaavia.

Uppdaterad 11.9.2012

Tillgänglig i tryckt format

Pris: 0 €

Förfrågningar och beställningar