Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x
Gå direkt till innehållet

Taustatietoa GPS-paikantimen hankkimista harkitseville


Författare: Pesonen Markku, Kumpare Teuvo

Utgivare: Metsähallitus , Vantaa , 1995

9/1995


Sidantal: 6 s.


Språk: suomi


ISSN-L: 0785-5311

Sammandrag:

Satelliittipaikannus on lyönyt viime vuosina itsensä läpi useilla eri aloilla. Sotilas-, ilmailu- ja merenkulkukäytössä ovat satelliittipaikannukseen perustuvat sovellutukset jo arkipäivää. Laitteita on tämän vuosikymmenen kuluessa kokeiltu myös metsätalouskäytössä, johon onkin kehitetty useita eri käyttösovellutuksia.

Yksinkertaisten GPS-paikantimien hinnat ovat nyt laskeneet niin alas, että ne ovat tulleet esimerkiksi tavallisten retkeilijöiden ja veneilijöiden ulottuville perinteisten suunnistusvälineiden rinnalle. Satelliittipaikantimien hankkimisesta on oltu kiinostuneita myös Metsähallituksen eri tulostoiminnoissa.

Satelliittipaikannuksesta ja sen eri sovelluksista on nykyisellään saatavilla valtava määrä tietoa mitä moninaisimmista lähteistä. Tämän selvityksen tarkoituksena on ollut laatia "tarkistuslista" laitteiden hankintaa harkitseville, sekä tuoda esiin joitakin satelliittipaikannuksen käyttöä tukevia sekä sitä tällä hetkellä rajoittavia seikkoja.

Uppdaterad 12.9.2012

Tillgänglig i tryckt format

Pris: 0 €

Förfrågningar och beställningar