Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x
Gå direkt till innehållet

TTS-Sigma kylvölaite Bräcke-mätäslaikkurin lisälaitteena


Författare: Korhonen Pirjo, Kumpare Teuvo

Utgivare: Metsähallitus , Vantaa , 1995

5/1995


Sidantal: 4 s.


Språk: suomi


ISSN-L: 0785-5311

Sammandrag:

Ympäristöystävällisten metsänkäsittelymenetelmien suosiminen ja säästöpaineet uudistamiskustannuksissa ovat lisänneet merkittävästi kylvön osuutta metsänuudistamismenetelmistä. Koneellinen kylvö maanmuokkauksen yhteydessä on edullisuutensa ansiosta varteenotettava vaihtoehto kylvettävillä aloilla. Aiemmin kylvölaitteita on asennettu pääasiassa metsä-äkeisiin. Tekniikan kehittyessä ja kysynnän lisääntyessä kylvölaitteita on nyt saatavilla myös laikkureihin ja kaivureiden muokkauskauhoihin.

Tässä tutkimuksessa selvitettiin 2-riviseen Bräcke-mätäslaikkuriin asennetun TTS-Sigma kylvölaitteen toimintavarmuutta sekä kylvön ja laikutuksen työjälkeä. Kylvölaitteen toimintavarmuus oli hyvä. Kylvölaitteen korjaus, huolto ja siemensäiliön täyttö vaikuttivat koko koneyksikön ajanmenekkiin keskimärin 25 minuuttia työvuoroa kohti. Korjaukset painottuivat kylvöjen alkuvaiheessa pääasiassa huonosti kiinnitettyjen siemenputkien kiinnityksen korjaamiseen.

Koneellinen kylvö on kustannuksiltaan edullinen verrattuna miestyönä suoritettuun kylvöön. Konekylvön kustannus, ilman maanmuokkausta, on noin 55 mk/ha. Vastaavasti miestyön hehtaarikustannus vaihtelee työn tuotoksesta riippuen 286 - 578 mk/ha.

Uppdaterad 12.9.2012

Tillgänglig i tryckt format

Pris: 0 €

Förfrågningar och beställningar