Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x
Gå direkt till innehållet

Tutkimus luonnonsuojelualueiden käytön ja hoidon suuntaajana - Seminaari Tankavaarassa 4.-5.2.1997


Författare: Eeronheimo Heikki, Jortikka Sinikka, Räinä Pekka (toim.)

Utgivare: Metsähallitus , Vantaa , 2001

Publikationsserier: Metsähallituksen luonnonsuojelujulkaisuja. Sarja A 134


Sidantal: 215 s.


Språk: suomi


ISSN-L: 1235-6549

ISBN: 952-446-333-4 (painettu), 952-446-334-2 (pdf)

Sammandrag:

Metsähallitus, Lapin ympäristökeskus ja Metsäntutkimuslaitos järjestivät Koilliskairan luontokeskuksessa Tankavaarassa 4.–5.2.1997 seminaarin ’Tutkimus luonnonsuojelualueiden käytön ja hoidon suuntaajana’. Seminaarin tavoitteena oli tehdä katsaus Suomessa tehtävään suojelubiologiseen ja luonnonsuojeluun liittyvään sosio-ekonomiseen tutkimukseen ja kartoittaa uusia tutkimustarpeita. Seminaarin tavoitteena oli myös vuorovaikutuksen lisääminen tutkijoiden ja tutkimustietoa tarvitsevien tahojen välillä.

Seminaarin pääteemoina olivat luonnonsuojelualueiden käyttöä ja käytön suunnittelua sekä niiden hoitoa palveleva tutkimus, luonnon aineettomien arvojen huomioonottaminen luonnonsuojelussa ja luonnonsuojeluun liittyvät sosio-ekonomiset kysymykset sekä luonnonsuojelualueiden merkitys luonnon monimuotoisuuden säilyttämisessä.

Seminaarissa oli kolme kutsuttua esitelmöitsijää: luonnonsuojelujohtaja Ilkka Heikkinen ympäristöministeriöstä, luonnonsuojelujohtaja Rauno Väisänen Metsähallituksesta ja tutkimusjohtaja Matti Kärkkäinen Metsäntutkimuslaitoksesta. Muita esitelmiä pidettiin 23 ja postereita esiteltiin 15. Seminaariin osallistui lähes 100 alan johtavaa asiantuntijaa ja osaajaa etupäässä ympäristöministeriöstä, Metsähallituksesta, Suomen ympäristökeskuksesta, Metsäntutkimuslaitoksesta ja Lapin ympäristökeskuksesta sekä Oulun, Joensuun ja Helsingin yliopistoista.

Julkaisuun on koottu lähes kaikki seminaarissa pidetyistä esityksistä kirjoitetut artikkelit tai esitysten lyhennelmät. Se tarjoaa läpileikkauksen 1990-luvun lopun luonnonsuojelualuetutkimuksesta.

Uppdaterad 15.1.2021