Suomalainen Suoverkosto-LIFE  on yksi Euroopan suurimmista soiden ennallistamishankkeista. Siinä on ennallistettu vuosina 2010-2014 lähes 4300 hehtaaria soita 52 Natura-alueella Etelä-Suomesta Lappiin. Tämä suovisakin on tehty hankkeen työnä, samoin 5.-6.-luokkalaisille suunnattu suonäyttely , joka kiertää luontokeskuksissa ympäri Suomea. 
Puolet ennallistamiseen ja ympäristökasvatukseen tarvittavista rahoista saadaan Euroopan komissiolta, toisen puolen Suomi maksaa itse. Suoverkosto-LIFE-hankkeen toteuttaa Metsähallituksen luontopalvelut yhteistyössä Keski-Suomen ELY-keskuksen sekä Jyväskylän yliopiston bio- ja ympäristötieteiden laitoksen kanssa.
http://www.metsa.fi/sivustot/metsa/fi/Hankkeet/LifeLuontohankkeet/Suoverkosto/Sivut/SuoverkostoLife.aspx
http://julkaisut.metsa.fi/julkaisut/show/1234Suoverkosto-LIFE

Suovisa koululaisille

Suomessa on soita enemmän kuin missään muualla saman kokoisella alueella. Tunnetko sinä suot? Testaa suotietämystäsi kolmiosaisen monivalintavisan avulla.

Suovisailu on tehty Suoverkosto-LIFE-hankkeessa (www.metsa.fi), jonka verkkosivuilta lukea tarkemmin hankkeen tuloksista.

 

Suo siellä

Haltija nimeltä Sammal on saanut Metsänkuninkaalta tehtävän: hänen pitää huolehtia Suomen soista. Vaikka Sammal on jo 200 vuotta vanha, hänelle suot ovat aivan tuntemattomia. Selvitä Sammalen apuna mikä suo on ja mitä soilla tapahtuu.

Soiden asukkaat

Suoretkillään Sammal tutustuu Suomen soiden asukkaisiin. Hänen paras ystävänsä on muuttohaukka nimeltä Savu. Millainen elämänpaljous suolla piileksii?

Ihmisen jäljet

Kun Sammal on liikkunut Savun kanssa soilla, se on nähnyt siellä monenlaista ihmisen tekemää. Sammal haluaa kuulla mitä kaikki oudot asiat suolla ovat, esimerkiksi vanhat ladot ja pitkospuut.

 

Hyödyllisiä linkkejä

Selainsuositus suovisalle on Firefox, Chrome, Opera tai Internet Explorerin versiot 10 tai 11.