Eräkokki – makuja kairasta kaupunkiin
Published by
Metsäkustannus ja Metsähallitus,
Helsinki ja Vantaa, 2013
Pages
208 s.
Language
suomi
ISBN
978-952-6612-06-5 (painettu)
Summary
Eräkokkien resepteissä maistuu metsä ja tuulen puhuri järvellä. Kiehtova kattaus arkeen ja juhlaan syntyy kalasta, villivihanneksista, riistasta, sienistä ja marjoista. Käytössä koetut reseptit tulevat kruununmetsien ja -vesien ammattilaisten keittiöistä ja leiritulilta. Mukana on kokeellisen keittiön antia, klassikot sekä parhaat nuotioruoat.
Metsähallituksen työntekijät esittäytyvät tuoreella ja erilaisella tavalla uudessa ruokakirjassa. Eräkokki – makuja kairasta kaupunkiin kertoo kahta tarinaa. Kirjassa jaetaan herkullisia reseptejä luonnon antimista ja reseptien ohessa kerrotaan eräkokkien ainutlaatuisesta työstä villin ruoan kasvuympäristön eli valtion maiden ja vesien hoitajana.