Author(s) Metsähallitus
Published by Metsähallitus, Vantaa, 2004
Pages 88 s.
Language
suomi
Summary

Aineisto koostuu kolmesta osasta: luontokirja, työohjemappi ja kalenteri.

Luontokirjassa kuvataan tärkeimmät Kainuun ja Vienan Karjalan luontotyypit, eli erilaiset metsät, suot ja vedet. Kirjassa esitellään alueen tärkeimmät luontokohteet ja niiden palvelut. Luontotyyppien kuvaukset ovat myös melko yleispäteviä Pohjois-Suomessa.

Työohjemapissa on monipuolisia tehtäviä ja tekemisideoita eri ikäisten oppilaiden kanssa käytettäväksi. Työohjeet on jaoteltu lumettomaan ja lumen peittämän maan aikana tehtäviin. Terhtävissä on hyvät työohjeet ja mm tarvittavat tehtäväliuskat. Aineistossa on myös paljon retkiohjeita, retkiruokavinkkejä, askartelu- ja nikkarointiohjeita ja leikkejä.

Kalenteri on suunniteltu tukemaan muuta aineistoa. Sen avulla voi seurata luonnon vuotta, valon ja pimeän, säiden ja eliöiden elämän muuttumista vuoden mittaan. Myös perinteinen ajantieto on kirjattu kalenteriin uskomusten ja sanontojen avulla.

Printed version available
Price 20 €
Orders and inquiries
Kuhmon luontokeskus Petola (luontoon.fi)
More information

Aineisto on saatavilla myös englanninkielisenä lukuun ottamatta kalenteria. Alueet, jotka kirjassa esitellään ovat mm. Elimyssalo, Iso-Palonen-Maariansärkät, Jonkerinsalo, Juortanansalo-Lapinsuo, Jämäsvaara, Kieverrysjärvet, Lauttavaara, Lentua, Sinisen polun virkistysmetsä, Teerisuo-Lososuo.