Dahkki(t) Kotilainen Marketta (toim.)
Almmustuhtti Metsäkustannus ja Metsähallitus, Helsinki ja Vantaa, 2013
Siidolohku 208 s.
Giella
suomi
ISBN 978-952-6612-06-5 (painettu)
Čoahkkáigeassu

Eräkokkien resepteissä maistuu metsä ja tuulen puhuri järvellä. Kiehtova kattaus arkeen ja juhlaan syntyy kalasta, villivihanneksista, riistasta, sienistä ja marjoista. Käytössä koetut reseptit tulevat kruununmetsien ja -vesien ammattilaisten keittiöistä ja leiritulilta. Mukana on kokeellisen keittiön antia, klassikot sekä parhaat nuotioruoat.

Metsähallituksen työntekijät esittäytyvät tuoreella ja erilaisella tavalla uudessa ruokakirjassa. Eräkokki – makuja kairasta kaupunkiin kertoo kahta tarinaa. Kirjassa jaetaan herkullisia reseptejä luonnon antimista ja reseptien ohessa kerrotaan eräkokkien ainutlaatuisesta työstä villin ruoan kasvuympäristön eli valtion maiden ja vesien hoitajana.

Oažžumis prentejuvvon hámis
Haddi 32 €
Diđoštallamat ja diŋgomat
Tiedekeskus Pilke (tiedekeskus-pilke.fi)