Tekijä Metsähallitus
Julkaisija Metsähallitus, Vantaa, 2006
Sivut 18 s.
Kieli
suomi
Tiivistelmä

Julkaisu sisältää monipuolista tietoa Rokuan luonnosta, historiasta ja nykypäivästä. Tarinat on tarkoitettu viihdyttäväksi osaksi, tehtävät auttavat syventämään saatua tietoa ja luomaan elämyksiä luonnossa liikkujille. 

Kirvesjärvi ja Tulijärvi ovat Rokuan alueen parhaita kalastuspaikkoja. Täällä sinulla on mahdollisuus kalastaa, oppia uutta asiaa kaloista ja vedestä, lukea kansanuskomuksista ja pelata erilaisia pelejä. Kodan tulisijassa voit myös valmistaa saaliisi vaikkapa tämän materiaalin loppupuolelta löytyvän reseptin mukaan. Mikäli kalaonni ei jostain syystä ole suotuisa, voit koettaa parantaa sitä vanhojen suomalaisten kalaloitsujen avulla, joita löydät tästä materiaalista. Jos niidenkään avulla et onnistu kalansaannissa, niin voithan aina paistaa nuotiolla vaikkapa muurinpohjalettuja tai makkaraa.

Materiaalit on suunniteltu erityisesti peruskouluikäisille lapsille ja nuorille mutta myös aikuiset saavat niistä tietoa.

 

Lisätietoja

Materiaali on tuotettu Metsähallituksen Pohjanmaan luontopalveluissa osana Luontorasteja, jotka on reittiuudistuksen myötä poistettu maastosta.