Författare Jürman Peep, Ader Arne, Mõttus Margit, Ehala Eero, Ilmets Kairi, Loits Raili, Valk Eveli, Vahtramäe Kaarel, Reiss Alan, Peek Jaak, Tsepaikina Anasstasia, Forosko Sandra, Volbrück Nle, Lankots Mart, Vurma Pärtel, Sepp Joosep, Kask Helen, Turb Margit, Kõllamaa Kalle, Kristian Reet, Raspel Elo, Eensoo Piret, Sõber Nele, Kivistik Maris, Kivisild Helen, Kingumets Krista, Uusna Enri, Lepik Ilona, Lotman Kaja, Kallam Liisa, Lehtonen Laura
Utgivare Metsähallitus, Vantaa, 2021
Sidantal 48 s.
Språk
suomi
Sammandrag

Tämän aineiston tavoitteena on tutustuttaa kuulo- ja näkövammaisia lapsia, mutta miksi ei myös aikuisia, suoympäristöön. Opas antaa ryhmän vetäjälle vinkkejä suoluonnon opettamiseen eri aistien avulla. Apuna on aistikassi, josta löytyy suohon liittyvää tunnusteltavaa, kuunneltavaa ja haisteltavaa. Oppaassa annetaan vinkkejä näkö- ja kuulovammaisten huomioimiseen. Tehtäviä ja aistikassin sisältöä on ajateltu käytettäväksi kansallispuistossa eli luonnonsuojelualueilla, niiden pelisääntöjen mukaisesti. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että elävää kasvia ei saa katkoa haisteltavaksi tai tunnusteltavaksi.

Opas tukiaineistoineen on alun perin suunniteltu Virossa, mutta se on sopeutettu Suomen olosuhteisiin sopivaksi. Virossa työstä vastasi Keskkonnaamet (Ympäristövirasto), Suomessa Metsähallitus.