Författare Metsähallitus
Utgivare Metsähallitus, Vantaa, 2014
Sidantal 58 s.
Språk
suomi
Sammandrag

Tähän julkaisuun on koottu tehtäviä koululaisille. Opettajien kannattaa tutustua tehtäväpakettiin etukäteen ja tulostaa omalle ryhmälle soveltuvat tehtävät. Tehtävät voidaan purkaa joko luontokeskuksessa tai myöhemmin koulussa. Tehtäviä on kolmesta eri teemasta:

  • Luontokeskuksen näyttelyt ja kuvaesitys
  • Vatikurun luontopolku
  • Poronhoitokulttuuri.

Pallastunturin luontokeskus sijaitsee Muonion kunnassa, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston sydämessä. Perusnäyttely Metsästä paljakalle ja kuvaesitys Elämää Pallas-Ounastunturilla (n.20 min) tutustuttavat alueen luontoon, kasvi- ja eläinlajeihin, kulttuuriin ja alueen historiaan.

Luontokeskuksen läheisyydessä kulkevat reitit soveltuvat hyvin myös oppilasryhmille. Taivas-, Laukukeron kierroksella (9 km) huiputetaan kansallispuiston keroista korkein, Taivaskero, joka kohoaa 807 metrin korkeuteen. Selkeällä säällä huipulta näkee aina Käsivarren suurtuntureille asti. Palkaskeron kierrokselta (7 km) avautuu kaunis näkymä Pallasjärvelle ja tunturijonoa ympäröiviin suo- ja metsämaihin. Kierroksen lopussa on kota tulentekopaikkoineen. Luontokeskukselta kodalle on matkaa vajaa kilometri. Helppokulkuisella Vatikurun luontopolulla (3 km) esitellään tunturiseudun elämää ja kulttuuria.