Författare Metsähallitus
Utgivare Metsähallitus, Vantaa, 2004
Sidantal 88 s.
Språk
suomi
Sammandrag

Aineisto koostuu kolmesta osasta: luontokirja, työohjemappi ja kalenteri.

Luontokirjassa kuvataan tärkeimmät Kainuun ja Vienan Karjalan luontotyypit, eli erilaiset metsät, suot ja vedet. Kirjassa esitellään alueen tärkeimmät luontokohteet ja niiden palvelut. Luontotyyppien kuvaukset ovat myös melko yleispäteviä Pohjois-Suomessa.

Työohjemapissa on monipuolisia tehtäviä ja tekemisideoita eri ikäisten oppilaiden kanssa käytettäväksi. Työohjeet on jaoteltu lumettomaan ja lumen peittämän maan aikana tehtäviin. Terhtävissä on hyvät työohjeet ja mm tarvittavat tehtäväliuskat. Aineistossa on myös paljon retkiohjeita, retkiruokavinkkejä, askartelu- ja nikkarointiohjeita ja leikkejä.

Kalenteri on suunniteltu tukemaan muuta aineistoa. Sen avulla voi seurata luonnon vuotta, valon ja pimeän, säiden ja eliöiden elämän muuttumista vuoden mittaan. Myös perinteinen ajantieto on kirjattu kalenteriin uskomusten ja sanontojen avulla.

Tillgänglig i tryckt format
Pris 20 €
Förfrågningar och beställningar
Kuhmon luontokeskus Petola (luontoon.fi)
Mera information

Aineisto on saatavilla myös englanninkielisenä lukuun ottamatta kalenteria. Alueet, jotka kirjassa esitellään ovat mm. Elimyssalo, Iso-Palonen-Maariansärkät, Jonkerinsalo, Juortanansalo-Lapinsuo, Jämäsvaara, Kieverrysjärvet, Lauttavaara, Lentua, Sinisen polun virkistysmetsä, Teerisuo-Lososuo.